Zachodniopomorskie do przodu! Konwencja samorządowa SLD w Szczecinie

dodano 2014-10-27 00:47 w kategorii: Informacje

W niedziele w nowej Hali Widowiskowo-Sportowej Arena Szczecin pod hasłem: Zachodniopomorskie do przodu, odbyła się Konwencja samorządowa SLD Województwa Zachodniopomorskiego. W spotkaniu z udziałem wicemarszałka Sejmu Jerzego Wenderlicha uczestniczyli kandydaci i kandydatki SLD Lewica Razem z całego województwa.

-SLD do wyborów idzie po to, by odmienić województwo. To może być ostatni raz, kiedy nasz region otrzyma tak duży zastrzyk pieniędzy. A wiemy, że marszałek nie potrafi dobrze gospodarować otrzymanymi funduszami. Przez próżne zaniechania, nie potrafi pozyskać inwestorów. My to potrafimy, nam się to udaje. Dla nas istotna jest praca u podstaw. Lewica ma najlepszych ludzi, którzy potrafią pracować z pasją. Bo to my budujemy hale widowiskowe, szkoły i żłobki - powiedział poseł Grzegorz Napieralski.

Podczas prezentacji kandydatek i kandydatów do Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego poseł Stanisław Wziątek zagrzewał do pozytywnej walki wyborczej:

- Na naszych listach są same asy, bo jesteśmy z ekstraklasy! Lewico! Wygramy w tych wyborach!

- Rzucam wyzwanie obecnemu marszałkowi województwa z Platformy Obywatelskiej. Wzywam do debaty programowej dotyczącej sytuacji naszego regionu. O tym, co PO zrobiła, a czego nie i co należy zrobić - powiedział podczas przemówienia Dariusz Wieczorek, szef sztabu wyborczego i lider listy do Sejmiku.

W czasie konwencji przedstawiono również ponad trzydziestu samorządowców ubiegających sie o objecie funkcji wójtów, burmistrzów i prezydentów z ramienia SLD Lewica Razem.

Zdjęcia:

Relacje medialne: